Przykłady udanych działań na rzecz społeczności lokalnej.
By zrozumieć, czym jest wino, wypada rozróżnić skład jego elementów, gdy jest winogronem, sokiem z winogron a następnie winem. Sok z winogron przed fermentacją składa się w zasadzie z wody i cukrów, a też z kwasów oraz innych substancji syntetycznych w mniejszej ilości, które są obowiązkowe za bezwarunkowy skład wina. Fermentacja alkoholowa przekształca wielką część cukrów z soku z winogron w alkohol etylowy, jakkolwiek zostawia inne interesujące relacje, takie jak gliceryna. Niektóre z tych związków, jakie są obecne w mniejszym stopniu, dają przeświadczony zakres degustacji wina, tak jak oraz obecność garbników, które odnajdują się w skórce winogron i można je uważać za naturalny konserwant, który pozwala winom starzeć się znacznie więcej aniżeli 5 lat, co potwierdza wina. Inne elementy dodaje się do wina w sposób sztuczny i składają się na to, co oznacza się akcesoriami do wina. Dodatki te maja na celu stabilizować pewne związki (białka, kryształy winianu itd.), obniżyć pułap kwasów, przeciwutleniaczy (kwas askorbinowy), środków przeciwbakteryjnych (dwutlenek siarki, kwas sorbowy, sorbinian, kwas benzoesowy, kwas fumarowy).
3. Sprawdź stronę
4. Tutaj
5. Wejdź Porady dotyczące radzenia sobie z trudnymi emocjami.